Chris Janssens, horecaman in hart en nieren, versterkt CD&V lijst.

donderdag, 22 februari, 2018

Chris Janssens, al jaren sterk geëngageerd in de Brugse horecasector, stapt mee in het project van lijsttrekker Dirk De fauw en zijn ploeg.
Als ex-voorzitter en op vandaag secretaris van de beroepsorganisatie vzw Horeca Brugge kent Chris de horecasector in de binnenstad en in de deelgemeenten goed.
Hij heeft oog voor hun bezorgdheden en wil deze nu ook vanuit het beleid mee verder behartigen.

Chris Janssens: “Ik ben gelukkig met de resultaten die we voor de Brugse horecaondernemers en - personeel hebben bereikt.
Positieve realisaties inzake veiligheid, economie, toerisme,  …
Maar we kunnen altijd beter; ik wil nu vanuit de politiek, mits voldoende voorkeurstemmen, de belangen van de Brugse horeca op alle vlakken verder verdedigen.
Ik ben ervan overtuigd dat nieuwe politieke beleidsopties en individuele ondersteuning van de horeca tot mooie resultaten leiden.
Mijn bureau? Mijn bureau is tussen de mensen, in mijn auto, het openbaar vervoer. Dit is de beste plaats om resultaten te boeken.”

Dirk De fauw: “Als bestuurder van de vzw Horeca Brugge is Chris Janssens een echte verbindingsfiguur tussen de 3.000 Brugse horecamensen, de stedelijke diensten, de Brugse politici en gemeenteraadsleden, dit over de partijgrenzen heen.
Dit gebeurde steeds met veel wederzijds respect en in een goede verstandhouding”.

Chris Janssens: “De aandacht mag niet alleen naar Brugge Unesco gaan. In Zeebrugge snakken de bewoners terecht naar vernieuwing, zodat Zeebrugge dé echte badstad van onze Bruggelingen wordt.  Speciale aandacht gaat ook naar de belangen van senioren; tof hoe jongeren positief en liefdevol met hen omgaan. Ik kan ervan meespreken”.
Chris Janssens stopt nu als bestuurder van Horeca Brugge vzw, maar blijft een luisterend oor voor starters en horecaondernemers.
Ze kunnen blijvend terecht bij hem voor gratis juridisch advies over horeca en management.
Voor beide leervakken was hij 10 jaar docent voor volwassenonderwijs in de Syntravestigingen te Brugge, Oostende en Veurne.

Wie is Chris Janssens?

Geboren en jeugdjaren in Assebroek. Sinds tien jaar woont hij samen met zijn echtgenote terug in Assebroek.
Tijdens de voorbije legislaturen werkte hij veelvuldig samen met Unizo Brugge, het Brugs Handelscentrum, Hotels Regio Brugge vzw, Horeca Academie, Horeca Vorming, het Kenniscentrum Guidea, en Westtoer (het Provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen).
Hij is lid van de tenniskring KTC Brugge, bierproeversvereniging BAB en Okra-regio Brugge.

Tijdens zijn studentenjaren in KU Leuven was hij lid van het nationaal bureau van de CVP-jongeren en voorzitter van de Jong Europese Beweging.
Het politieke dier van voorheen keert terug naar zijn oude stal, die om het met Chris zijn woorden te zeggen “op vandaag  hedendaags denkt en werkt”.