Een warm en gezellig Brugge met Marc Vandepitte.

donderdag, 22 februari, 2018

Marc Vandepitte is stichtend voorzitter van De Brugse Autonome Bierproevers vzw. Samen met zijn ploeg organiseert hij elk jaar het internationale bierfestival in hartje binnenstad.
Ze brengen er 20.000 mensen en 85 brouwerijen samen in een gezellige en ongedwongen sfeer, met keuze uit 500 verschillende bieren.
Marc is 15 jaar hoofdman van De Gemene- en Loweiden, deken van de Koninklijke St-Elooisgilde Assebroek en zetelt in de schoolraad van Olva De Meersen Assebroek.

Hij is de mede-oprichter van de middenstand Ver-Assebroek die jaarlijks de gesmaakte kerstboomverbranding in Ver-Assebroek organiseert. Hij is 20 jaar lid van Natuurpunt.
Dirk De fauw: “Marc Vandepitte is een organisator in hart en nieren, hij brengt mensen samen en verbindt. Hij wordt mee ons gezicht in Assebroek, één van de grootste deelgemeenten van Brugge met evenveel inwoners als de binnenstad (20.000)”.
Marc Vandepitte: “Ik profileer mij als een echte democraat die gaat voor een warm en gezellig Brugge.”

Wie is Marc Vandepitte?

Marc zag het levenslicht op 2 juli 1962 en volgde humaniora in het Onze Lieve Vrouwecollege te Assebroek.
Nadien lerarenopleiding aan de Normaalschool te Brugge en via de middenjury haalde hij zijn diploma van verzekeringsmakelaar.
Op 1 januari 1984 startte hij zijn carrière als professioneel verzekeraar en doet die job nu reeds 33 jaar.
Hij is gehuwd met Reina Van Steelant die les geeft in de school voor bijzonder onderwijs De Varens.
Zij hebben twee kinderen, Andrès volgt de kunstopleiding audiovisuele wetenschappen in het RITCS te Brussel en Santiago studeert in Gent, richting Bank en Financiën.